Christian Schulte

linkedin xing

Christian Schulte card partner

Christian Schulte, geboren in 1973, is getrouwd en heeft vier kinderen.

Hij is opgegroeid in Noord-Duitsland en heeft na zijn eindexamen eerst in burgerdienst gezeten. Hij heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Westfälische-Wilhelms-Universität in Münster.

Naast de omvangrijke theoretische kennis die hij opgedaan heeft tijdens zijn studie, met als zwaartepunt bedrijfsadministratie/controlling, controle van de jaarrekening, bedrijfsbelasting en handelsrecht deed Christian Schulte al vroeg tijdens diverse stages bij binnen- en buitenlandse bedrijven praktijkervaring op. Na zijn studie werkte hij 5 jaar bij accountants- en belastingadviseursbedrijf PricewaterhouseCoopers aG in Osnabrück, waar hij mkb-bedrijven adviseerde. Hier deed hij met succes zijn examen tot belastingadviseur.

Sinds midden 2004 is Christian Schulte zelfstandig belastingadviseur. In de eerste jaren hield hij zich vooral bezig met het begeleiden van het bedrijf Quantron uit Kleve resp. Kalkar, dat in Duitsland een GmbH wilde oprichten. Deze internationaal actieve start-up in de machinebouw is inmiddels onderdeel van het Amerikaanse Bruker Corporation.

Sinds de herfst van 2006 begeleidt Christian Schulte steeds vaker ook kleine en middelgrote cliënten uit de meest uiteenlopende branches. Om de cliënten zo goed en uitgebreid mogelijk van advies te kunnen dienen, is hij in de herfst van 2009 gaan samenwerken met Wolfgang van Bebber. Van Bebber werkte jarenlang als belastingadviseur voor een groot belastingadvieskantoor in de regio Niederrhein. In 2009 richtten Schulte en van Bebber de maatschap Rheinwaalsteuerberatung op.

De twee belastingadviseurs zien zichzelf als partner van de bedrijven en ondernemers en geven uitgebreid advies dat verder gaat dan het ‘klassieke’ belastingadvies. De focus ligt hierbij op de begeleiding van Nederlandse bedrijven die de Duitse markt op willen.